הדפסת פרוספקטים ועלונים
דף הבית » הדפסת פרוספקטים ועלונים
פרוספקטים ועלונים הינם מוצרים אידיאלים לקידום עסקי ולהעברת מסרים ללקוחות פוטנציאליים וקיימים וגם כמובן לצרכי גיוס כספים לעמותות וארגונים. שימוש נכון בהדפסת פרוספקטים ועלונים עוזר בגיוס לקוחות, בהגדלת המכירות \ תרומות ובביסוס המותג או תדמית העמותה שלך. המכנה המשותף שלהם הוא בדגש הויזואלי, עליהם להיות מושכים וברורים על מנת להיות אפקטיביים.
הדפסת פרוספקטים ועלונים - כשהתוכן צריך לעבוד גם על הנייר
פרוספקט טוב אינו רק גרסה מודפסת של עיצוב שנראה מצוין על המסך. מהרגע שהקובץ עובר לנייר, נכנסים לתמונה גודל אמיתי, סוג הנייר, קיפול, אופן הפתיחה והדרך שבה הקורא מחזיק את החומר ונחשף למידע. אלה בדיוק הפרטים שהופכים את הדפסת הפרוספקטים לחלק מהחשיבה על המוצר עצמו.
אותו עיצוב יכול לקבל אופי שונה לחלוטין כאשר משנים פורמט או נייר. פרוספקט תדמיתי שמיועד לפגישה עסקית אינו צריך בהכרח להרגיש כמו חומר שמופק להפצה רחבה, ועלון שמציג מסר קצר אינו מתוכנן כמו חומר שמכיל כמה שירותים או תחומי פעילות. לכן השאלה אינה רק מה רוצים להדפיס, אלא איזה מוצר מודפס נכון ליצור עבור התוכן והמטרה.
הדפסת פרוספקטים מתחילה במה שהקורא אמור לראות
כאשר פרוספקט מכיל מספר מסרים, השטח שעומד לרשותם הופך למשאב שצריך לנהל נכון. כותרות, תמונות, טקסטים ופרטי התקשרות אינם צריכים לקבל אותה נוכחות. חלקם אמורים למשוך את העין מיד, אחרים להרחיב את המידע ורק לאחר מכן להוביל לפרטים המשלימים.
מכאן גם החשיבות של בחירת הפורמט. פורמט נכון אינו זה שמאפשר להכניס את הכמות הגדולה ביותר של תוכן, אלא זה שנותן למידע את המרחב הדרוש לו. צפיפות יכולה לפגוע גם בעיצוב מצוין, בעוד ששימוש נכון בשטח מאפשר ליצור סדר ויזואלי ולהוביל את הקורא בין חלקי הפרוספקט בצורה טבעית.
בהדפסת פרוספקטים מקופלים מתווסף שיקול נוסף: הקורא אינו רואה את כל התוכן ברגע אחד. החזית יוצרת את המפגש הראשון, הפתיחה חושפת מידע נוסף והחלקים הפנימיים מאפשרים לפתח את המסר. לכן לקיפול יש תפקיד במבנה התוכן עצמו. המיקום של כל אלמנט צריך לעבוד גם לאחר שהגיליון מקבל את צורתו הסופית.
הדפסת עלונים – לדעת מה צריך לתפוס את העין
עלון פועל אחרת. במקרים רבים יש לו זמן קצר מאוד למשוך תשומת לב ולהבהיר במה מדובר. דווקא משום כך, ניסיון להכניס אליו כמה שיותר מידע עלול להחליש אותו. כאשר מספר כותרות, תמונות ומסרים מתחרים זה בזה, קשה לקורא להבין במה להתמקד.
בהדפסת עלונים כדאי ליצור סדר ברור בין המסר המרכזי לבין המידע שמשרת אותו. לא כל פרט צריך לקבל אותה בולטות ולא כל אזור פנוי דורש תוכן נוסף. לפעמים ההחלטה להשאיר מקום היא החלטה עיצובית חשובה לא פחות מהבחירה מה להוסיף.
גם הדרך שבה העלון מגיע לקהל משנה את נקודת המבט. חומר שנמסר ישירות ליד שונה מחומר שמונח במקום שבו הוא מתחרה על תשומת הלב עם פריטים נוספים. אופן ההפצה, משך השימוש הצפוי והכמות הנדרשת צריכים להיות חלק מההחלטות שמתקבלות לפני ההפקה.
הנייר אינו רק הרקע של ההדפסה
אחד ההבדלים המהותיים בין תוכן דיגיטלי למוצר דפוס הוא התחושה הפיזית. את הפרוספקט מחזיקים, פותחים ולעיתים שומרים. הנייר הוא חלק מהמפגש הזה ולכן הבחירה בו משפיעה על הנוכחות של התוצאה המוגמרת.
סוג הנייר ומשקלו צריכים להשתלב באופי העבודה. חומר תדמיתי שנועד להישאר אצל הלקוח יכול להציב שיקולים אחרים מעלון המופק לצורך הפצה רחבה. גם הפורמט והקיפול נכנסים למשוואה, משום שהנייר אינו עומד בפני עצמו אלא צריך לעבוד עם המבנה שנבחר.
זהו אחד המקומות שבהם הפקת דפוס מקצועית מקבלת משמעות. במקום לבחור כל פרט בנפרד, בוחנים כיצד הנייר, המידות, התוכן והמבנה יתפקדו יחד לאחר ההדפסה.
כמה עותקים באמת צריך להדפיס?
כמות היא הרבה יותר ממספר שמופיע בהזמנה. היא קשורה למטרה של החומר, להיקף ההפצה ולמשך הזמן שבו התוכן צפוי להישאר רלוונטי. פרוספקט תדמיתי שאפשר להשתמש בו לאורך תקופה אינו דומה לעלון הכולל תאריך, מבצע, מחיר או מידע שעשוי להתעדכן.
לכמות יש גם קשר לדרך שבה העבודה מופקת. גיל פרינט עובדת בדפוס אופסט ובדפוס דיגיטלי, והבחירה בשיטת ההדפסה נעשית בהתאם למאפייני העבודה ולכמות הנדרשת. לכן נכון להגדיר את היקף ההדפסה כחלק מנתוני הפרויקט ולא להשאיר אותו כהחלטה מנותקת בסוף התהליך.
כאשר יודעים מראש היכן החומר יחולק, כמה זמן צפויים להשתמש בו ובאיזה היקף, אפשר לקבל החלטה מבוססת יותר לגבי הכמות הנדרשת.
מה שנראה מצוין על המסך צריך להחזיק גם ביד
מסך יכול להציג עיצוב מרשים מאוד, אבל הוא אינו מספר את כל הסיפור. אין בו את משקל הנייר, את גודל המוצר ביד או את פעולת הקיפול והפתיחה. בהדפסת פרוספקטים, המעבר מהקובץ למוצר הפיזי הוא בדיוק המקום שבו החלטות שנראו קטנות מקבלות נוכחות ממשית.
הדבר בולט במיוחד בחומרים מקופלים. קובץ פתוח מאפשר לראות את כל העיצוב כמקשה אחת, בעוד שהקורא פוגש את הפרוספקט בצורה אחרת לגמרי. חלק מהמידע גלוי מיד, חלקו נחשף בהמשך, והמבנה הפיזי יוצר קצב משלו לקריאה.
זו גם הסיבה שתוצאה טובה אינה נמדדת רק בשאלה אם הקובץ יפה. היא נמדדת באופן שבו העיצוב מתורגם לנייר ובחיבור שנוצר בין התוכן, הפורמט וההפקה.
הפקת פרוספקטים ועלונים בגיל פרינט
בעבודה על פרוספקטים ועלונים, אין פרט אחד שקובע לבדו את איכות התוצאה. לעיתים ההבדל נמצא דווקא ביחסים שבין הפרטים: בין כמות התוכן לשטח שניתן לה, בין סוג הנייר לאופי החומר ובין הכמות המבוקשת לשיטת ההדפסה.
גיל פרינט עוסקת בהפקות דפוס ומלווה את העבודה מתוך הסתכלות על המוצר המוגמר. בהדפסת פרוספקטים ועלונים, המשמעות היא לחבר בין דרישות הפרויקט לבין אפשרויות ההפקה ולבחון כיצד כל החלטה תבוא לידי ביטוי לאחר ההדפסה. כי בסופו של התהליך, הפרוספקט כבר אינו קובץ שרואים על המסך. הוא חומר שהלקוח מקבל ליד, ושם כל פרט מקבל משמעות.
שאלות ותשובות נפוצות על פרוספקטים ועלונים
איך מתכננים הדפסת פרוספקטים כאשר מדובר בכמות גדולה?
בהפקה של כמות גדולה חשוב להסתכל על העבודה כמכלול ולא רק על המחיר לעותק. הפורמט, סוג הנייר, הכמות ומאפייני הפרוספקט נבחנים יחד, כדי להתאים את דרך ההפקה לדרישות העבודה ולהיקף ההדפסה.
האם אותו פרוספקט מתאים גם לחלוקה רחבה וגם לפגישה עם לקוחות?
לא בהכרח. פרוספקט שמיועד להפצה בהיקף גדול עשוי להציב שיקולים שונים מחומר תדמיתי שנמסר באופן אישי ונועד להישאר אצל הלקוח. כבר בשלב התכנון כדאי לדעת כיצד הפרוספקטים יגיעו לקהל, משום שהשימוש הצפוי יכול להשפיע על בחירת הפורמט והנייר.
מתי כמות המידע מתחילה לעבוד נגד העלון?
כאשר הקורא מתקשה לזהות במהירות מהו המסר המרכזי, ייתכן שנכנס לשטח ההדפסה יותר מידע מכפי שהוא יכול לשאת בצורה טובה. בהדפסת עלונים נכון ליצור היררכיה בין המסרים ולאפשר לכותרות, לתמונות ולטקסט לקבל מרחב מתאים, במקום לנסות לנצל כל אזור פנוי.
למה כדאי לקבוע את כמות הפרוספקטים לפני שסוגרים את כל פרטי ההפקה?
הכמות היא אחד הנתונים שמשפיעים על אופן הפקת העבודה, ולכן כדאי לדעת כבר בתחילת הדרך אם מדובר במאות, באלפים או בכמות גדולה יותר. גיל פרינט עובדת בדפוס אופסט ובדפוס דיגיטלי ומתאימה את שיטת ההדפסה למאפייני העבודה ולכמות הנדרשת.
מה משתנה כאשר פרוספקט כולל קיפול?
הקיפול משנה את הדרך שבה הקורא פוגש את התוכן, משום שלא כל המידע נחשף באותו רגע. לכן צריך להתייחס למיקום הכותרות, התמונות והטקסטים גם לפי צורתו הסופית של הפרוספקט ולא רק לפי הקובץ כשהוא פתוח במלואו.
האם כדאי להדפיס מראש כמות גדולה של עלונים שיש בהם מחירים או מבצעים?
כדאי להביא בחשבון כמה זמן המידע צפוי להישאר רלוונטי. כאשר העלון כולל מחירים, מועדים, מבצעים או פרטים שעשויים להשתנות, נכון להתאים את הכמות לתקופת השימוש הצפויה ולא רק להיקף ההפצה האפשרי.
איך בחירת הנייר משתנה כשמדפיסים פרוספקטים בכמויות גדולות?
בכמויות גדולות, בחירת הנייר הופכת לחלק משמעותי מתכנון ההפקה כולה. כדאי לבחון את סוג הנייר ומשקלו ביחס למראה הרצוי, לאופי הפרוספקט, לאופן ההפצה ולכמות, כדי להגיע לבחירה שמתאימה לעבודה ולא רק לפריט בודד.
מה כדאי לבדוק לפני שמעבירים קובץ של פרוספקט או עלון להדפסה?
חשוב שהקובץ יתאים למידות ולמבנה של המוצר שאמור להתקבל, ובפרוספקט מקופל יש להתייחס גם למיקום התוכן ביחס לקיפולים. מוצר דפוס נבחן לאחר שהוא מודפס, נחתך ומקבל את צורתו הפיזית, ולכן לא נכון להסתמך רק על האופן שבו העיצוב נראה על המסך.
מה היתרון בעבודה עם חברת הפקות דפוס כשנדרשת הדפסת פרוספקטים בכמות גדולה?
בהפקה רחבת היקף יש קשר בין החלטות רבות: הכמות, הפורמט, הנייר, שיטת ההדפסה והדרישות של המוצר המוגמר. גיל פרינט עוסקת בהפקות דפוס ומלווה את העבודה מתוך ראייה של מכלול הנתונים, כדי להתאים את ההפקה לצורך ולתוצאה המבוקשת.
למה גיל פרינט ?
מוניטין
החל משנת 1999
צוות ותיק
ומקצועי
בקרת איכות
ברמה גבוהה מאד
שירותים משלימים
תחת קורת גג אחת
תודעת שירות
גבוהה
אחריות
מלאה
יכולת מימון
ותנאי תשלום נוחים
סדר
וארגון