הדפסת ספרים מה כבר יכול לקרות?
ממבט ראשון זה נראה פשוט אחרי המאמץ האדיר שהשקענו בהוצאה לאור של ספר אז שלב ההדפסה אמור להיות קל ופשוט. מדפיסים בבית דפוס הראשון שמציע לנו שולחים לו את החומרים וזהו…כי מה כבר יכול להסתבך בשלב הדפסת ספרים? אז זהו שהרבה דברים!
ראשית, חשוב כמובן לבחור בבית דפוס שמומחיותו היא הדפסת ספרים, שכן לא כל בית דפוס מתמחה בכך, שנית, מומלץ לבדוק אם אילו הוצאות ספרים עובד בית הדפוס – שכן בתי דפוס שעובדים עם הוצאות מדפיסים ספרים בכמויות גדולות יותר ובתדירות גבוהה יותר, ולכן נחשבים מקצועיים יותר ומנוסים יותר.
כשלב אחרון מומלץ לבקש דוגמאות של ספרים שכבר הודפסו, ולבחון את התוצאה בעיניים.
ככלל, הדפסת ספר דרך הוצאת ספרים היא המומלצת כיום לשלב זה, ולו משום הניסיון הרב שיש לאנשי ההוצאה בעבודה מול בתי דפוס, הוצאות ספרים פועלות במשך זמן רב מול בתי דפוס שונים, לעיתים מול כמה בתי דפוס במקביל, ולכן יש להן היכולת לדעת אילו בתי דפוס הם המוצלחים ביותר – ואיזה בית דפוס מתמחה יותר בסוגים השונים של הספרים
הדפסת ספרים -התקלות הנפוצות
להלן טעימה קטנה מתוך רשימה ארוכה של פגמים ושגיאות אפשריות שמבקרי ההדפסה שלנו הצביעו עלהם:
סוג נייר – שימוש בסוג נייר הדפסה זול ופחות איכותי, או בעובי שונה מהמסוכם.
לוחות פגומים או תקולים, פגמים באמולסיה.
עובי – עובי שדרה לא תואם למס’ העמודים, יגרום לשדרה להיות מתוחה או רפויה – מראה מכוער לכשעצמו, שישפיע גם על חוזק חיבורם של הדפים בשימוש קצר.
סוג כריכה – כריכה קשה מסוג זול ו/או בעובי לא תקני, שעשויה להתעגל בליין, להיפרד מהפורזץ וליצור תחושה זולה למחזיק הספר.
המכונות – שימוש במכונות הדפסה ישנות או פגומות, גרייפרים ישנים או מלוכלכים, כתמי ‘רעש’ עקב חוסר התאמת מהירות הדפסה.
תפירה – תיפורים לא מדויקים שיגרמו לקושי בפתיחה או לדפים רופפים. ליין לא מדויק יגרום חיבור לא נכון של הדפים, חיבור עקום של הפרוזץ, חיתוך חלקי, קיפול הגיליון פנימה אל תוך הספר ועוד.
לאור זאת לא כדאי לזלזל בשלב הקריטי של הדפסת ספרים. לחברת הפקות דפוס מקצועית יש ניסיון וההתמצאות במכלול מרכיבי ההדפסה והעזרה שלהם בתהליך חשובה מאוד על מנת להבטיח שהתוצאה אכן תהיה איכותית